WF Nieuws

De Rechtbank in Alkmaar

Hoornse hulpjes drugsdealer krijgen werkstraffen tot 180 uur

OPPERDOES/HOORN – Op 28 maart 2017 heeft de politie een vijftal mannen aangehouden op verdenking van grootschalige drugshandelDrie verdachten werden op last van de politie-commissaris opgesloten en de twee ‘hulpjes’ werden vrijgelaten in afwachting van hun rechtszaak.

Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie tegen O.K 180 uur werkstraf, twee maanden voorwaardelijke celstraf en een proeftijd van 2 jaar, tegen Z.V. eiste het Openbaar Ministerie 100 uur werkstraf, 2 maanden voorwaardelijke celstraf en ook een proeftijd van 2 jaar.

Beide mannen zouden hand en spandiensten voor de nu 25-jarige S.C uit Opperdoes hebben verricht zoals het inpakken van de drugs en de verspreiding van de drugs.

S.C. is eerder al samen met de twee anderen veroordeeld voor zijn aandeel in de drugshandel. Tijdens het onderzoek naar de handel van S.C. kwamen ook de beide verdachten uit Hoorn in beeld, bij O. werd bij huiszoekingen MDMA, cocaïne en henneptoppen gevonden.

De rechter ging mee met de eis van het OM. en veroordeelde O.K tot 180 uur werkstraf, 2 maanden voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van 2 jaar en tegen Z.V. 100 uur werkstraf, 2 maanden voorwaardelijke celstraf en 2 jaar voorwaardelijk.

Bij de broer van O. waar tijdens de huiszoeking oa. cocaïne, hennep en MDMA werd aangetroffen kreeg 50 uur werkstraf, en twee maanden voorwaardelijke celstraf en werd een bedrag van 500 euro verbeurd verklaard.

De mannen hebben twee weken om in hoger beroep te gaan voor het vonnis onherroepelijk wordt.

Tips?

Reageer op dit onderwerp