Weerbericht Westfriesland: zonnige perioden

WESTFRIESLAND – Een actieve depressie net oost van Denemarken trekt vandaag verder oostwaarts. Aan de zuidwestflank van dit laag is in onze omgeving sprake van een (forse) noordwestelijke stroming waarmee polaire lucht aangevoerd wordt. Een rug die momenteel boven Engeland ligt bereikt ons land vanmiddag waardoor de stroming sterk afneemt en na passage van de rugas zuidwestelijk wordt.

Vandaag in de ochtend nog kans op een bui maar de opklaringen zullen de overhand krijgen en de zon zal zich regelmatig laten zien. De middagtemperatuur loopt op naar 17 graden bij een matige tot vrij krachtige wind uit het westen/noordwesten. In de nacht naar dinsdag neemt de kans op neerslag weer toe en daalt het kwik naar 12 gaden.

Dinsdag gaat weer een natte dag worden, lokaal kan er weer veel regen gaan vallen, De middagtemperatuur loopt op naar 17 graden bij een matige soms vrij krachtige wind uit het westen die in de middag/avond draait naar het noorden/noordoosten. De temperatuur daalt in de nacht naar woensdag tot 10 graden.

Na dinsdag gaat de temperatuur een stap terug doen, overdag 14 á 15 graden, de wind waait uit het noorden en is overwegend matig van kracht, droog houden we het niet maar de hoeveelheden zullen niet zoveel zijn als de afgelopen dagen.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.