Wijkteam en formulierenbrigade naar Medemblik

MEDEMBLIK – Vanaf 1 oktober zijn er spreekuren van het wijkteam in Medemblik-stad. Ook de formulierenbrigade start dan in Medemblik. U vindt ze in Woonzorgcomplex Valbrug, boven het consultatiebureau.

Spreekuren

Het open inloopspreekuur van de maatschappelijk werkers is iedere donderdag van 9 tot 10 uur, een afspraak maken is niet nodig. De schuldhulpverlener heeft iedere dinsdagmiddag spreekuur op afspraak. Een afspraak maken kan door te bellen naar (0229) 85 60 00 en optie 1 te kiezen of door een e-mail te sturen aan schuldhulpverlening@medemblik.nl. En de formulierenbrigade is iedere dinsdag van 10 tot 12 uur beschikbaar, hiervoor hoeft u geen afspraak te maken.

Wethouder Dirk Kuipers is blij met de nieuwe spreekuren in Medemblik: “Ik wil dat de inwoners snel en makkelijk contact kunnen maken met de medewerkers van het wijkteam. Want als mensen lang met problemen rond blijven lopen, kan het lastiger worden om ze op te lossen. Met deze spreekuren hoop ik dat inwoners sneller hulp vragen”. Ook over de uitbreiding van de formulierenbrigade is hij positief: “De vrijwilligers van de formulierenbrigade doen heel goed werk. We zien dat veel mensen die de Nederlandse taal nog niet machtig zijn goed geholpen kunnen worden door de vrijwilligers van de brigade”.

Formulierenbrigade

De Formulierenbrigade is een initiatief van gemeente Medemblik, VrijwilligerNH en BuroFlo en bedoeld voor iedere inwoner van Medemblik die moeite heeft met (digitale) correspondentie met instellingen of overheid. De hulp van de vrijwilligers van de Formulierenbrigade is gratis. Zij  zijn deskundig en hebben ruime ervaring met de Formulierenbrigade in Wognum, Gemeentehuis Medemblik op woensdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. De vrijwilligers van Formulierenbrigade Medemblik zijn er dan ook helemaal klaar voor en hebben er zin in! 

Meer weten over de formulierenbrigade of vrijwilliger worden?

Voor informatie over de Formulierenbrigade, neem contact op met Norma Stapel van  VrijwilligersNH, 0229-576416, info@vrijwilligersnh.nl.

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.