WF Nieuws

Veerhuys wint met dubbele cijfers van FC Marlène

HOORN – ’t Veerhuys uit Hoorn heeft vrijdagavond voor een grote stunt gezorgd in het bekertoernooi. In eigen huis werd FC Marlène, 7-voudig bekerwinnaar, met dubbele cijfers gedesillusioneerd uit het bekertoernooi gewipt, 10-5. Enige smetje op deze verder sportieve wedstrijd is het uitvallen van Mukthar Suleiman met en zware knieblessure na een onbesuisde actie van Issy Hamdaoui. 

De start van ’t Veerhuys, die dit seizoen met een hele jeugdige ploeg speelt, was voorbeeldig te noemen. Binnen acht minuten nam de formatie van coach Antoine Gooyers een 4-0 voorsprong doordat het de fouten van de Waardse formatie feilloos afstrafte. Ismael Ouaddouh, een van de beste spelers aan de zijde van FC Marlène, nam de ploeg op sleeptouw en bracht met twee doelpunten de ruststand op 5-3.

Na de pauze werd het nog ongemeen spannend want FC Marlène wist prima terug te komen in de wedstrijd tot 6-5 waarbij wederom een hoofdrol voor Ouaddouh was weggelegd. De slotfase werd harder en grimmiger maar de Hoornaren wisten het hoofd koel te houden. Bij een 9-5 voorsprong in de laatste minuut verloor Issy Hamdaoui zijn beheersing en met een forse charge blesseerde hij Mukthar Suleiman aan zijn knie. Geel werd zijn deel daar waar rood had moeten gegeven worden maar de wedstrijd was wel in de tas voor ’t Veerhuys.

Voor de statistieken scoorde Younes Daari de 10-5 en zitten de Hoornaren in de pot voor de volgende bekerronde. De loting daarvoor is maandagmiddag in Almere.

Na afloop sprak onze verslaggever met Ismael Ouaddouh van FC Marlène, Daan Buurman van ’t Veerhuys en Antoine Gooyers, de coach van de Hoornaren.

Interviews:

[signoff]

Reageer op dit onderwerp