WF Nieuws
Foto: Leo Giovannangelo

SG Westfriesland met opgeheven hoofd uit beker

Haarlem – De waterpoloploeg van SG Westfriesland heeft in het bekertoernooi niet kunnen stunten tegen ZV Haerlem. In een alleraardigste wedstrijd, waarbij de Hoornaren redelijk partij konden geven, moest SG Westfriesland uiteindelijk het hoofd buigen tegen de tegenstander die twee klassen hoger speelt, 22-10.

SG Westfriesland moest het in deze wedstrijd stellen zonder Edwin Vlaar en coach Ron Schoenmaker. Die laatste was geveld door de griep en werd vervangen door Leander Kuiper die normaal gesproken het doel verdedigd. Door de afwachtende houding van ZV Haerlem konden de Hoornaren een 0-2 voorsprong nemen maar al snel werd de orde hersteld door de thuisploeg en werd de tweede periode begonnen met een 3-2 stand.

In het tweede kwart liet ZV Haerlem zien waardoor het twee klassen hoger speelt en liep uit naar een 9-4 voorsprong. SG Westfriesland had natuurlijk geen enkele illusie om deze wedstrijd te winnen maar zag dit als een uitgelezen mogelijkheid om zich voor te bereiden op de competitie en liet bij vlagen prima polospel zien.

Toch konden ze niet voorkomen dat  de thuisploeg verder uitliep en uiteindelijk met 22-10 won. SG Westfriesland is uitgeschakeld in het bekertoernooi maar kan toch terug kijken op goed spel en zal komende zaterdag de degens kruisen met DAW Alkmaar.

Na afloop sprak onze verslaggever allereerst met Koen Vriezen van SG Westfriesland. Vervolgens zijn ploeggenoot Daan Kok en tot slot met Leander Kuiper die de coaching had gedaan bij ziekte van Ron Schoenmaker.

Aanstaande zaterdag speelt SG Westfriesland in eigen bad tegen DAW Alkmaar.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp