WF Nieuws

Weerbericht Westfriesland: vrij zonnig zaterdag

WESTFRIESLAND – Een ZZO-NNW georiënteerde hoogterug ten noordoosten van ons land verliest steeds meer zijn invloed. Een hoogtelaag ten westen van Ierland komt volgende week langzaam dichterbij. Vanuit dit hoogtelaag trekt op maandag een hoogtetrog, voorafgegaan door een koufront, noordoostwaarts over ons land.

Vandaag is het door aanvoer van droge lucht uit het zuidoosten vrij zonnig waardoor de middagtemperatuur oploopt tot boven de 20 graden, lokaal kan de 21 á 22 graden worden gehaald. De wind is overwegend matig van kracht en waait uit het zuidoosten. In de nacht naar zondag daalt het kwik naar 13 graden.

Zondag is er wat meer bewolking  maar is het met 23 graden ook weer wat warmer dan vandaag, in de loop van de middag gaat de bewolking toenemen en zondagavond kunnen er buien ontstaan, lokaal kunnen deze even flink uitpakken. In de nacht naar maandag vallen er ook nog enkele buien en daalt het kwik naar 14 graden.

Na zondag draait de wind naar het zuidwesten en is er elke dag wel kans op een paar buien, overdag een temperatuur rond de 18 graden in de nachten rond de 13 graden. De wind waait overwegend uit het zuiden en is zwak tot matig van kracht.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp