WF Nieuws
Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Spinaziesalade met gekookte eieren en ham

Spinaziesalade met gekookte eieren en ham

Wat eten wij vandaag: Spinaziesalade met gekookte eieren en ham Wat eten wij vandaag: Spinaziesalade met gekookte eieren en ham Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 2 el sesamzaad
  • 5 el zoetzure zilveruitjes
  • 2 el sesam- of olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 4 eieren, hardgekookt
  • 1 rode puntpaprika
  • 100 g verse spinazie of restjes groenten
  • 4 plakjes magere ham

Instructies

  1. Doe het sesamzaad in een droog koekenpannetje en rooster al roerend 2-3 minuten op een hoog vuur tot het wat donkerder wordt en begint te ‘knapperen’. Van het vuur af, en een beetje laten afkoelen.
  2. Roer in een schaal 3 el vocht van de zilveruitjes, de olie, mosterd en sesamzaad door elkaar. Proef en voeg als het nodig is wat peper en zout toe
  3. Pel de eieren, snijd ze in stukjes. Snijd de paprika in ringen. Doe de spinazie en/of groenten, ei, de zilveruitjes en de paprika bij de dressing in de schaal. Hussel de salade door elkaar. Verdeel over 2 kommetjes. Rol de ham op en leg de rolletjes op de salade.

Note!

Tips: 1. Gebruik in plaats van ham, gerookte kip of rookvlees. 2. Voor één persoon kun je de ingrediënten gewoon halveren.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp