WF Nieuws

Weerbericht Westfriesland: overwegend bewolkt.

WESTFRIESLAND – Lagedrukgebieden trekken via IJsland naar Scandinavie. Met een zwakke noordwestelijke stroming wordt de gehele week maritiem polaire lucht aangevoerd.

Vandaag merken wij dat vooral aan de temperatuur die de 16 graden maar met moeite gaat halen. De wind is vrij krachtig en er kunnen windstoten tot 65km/u voorkomen boven open land en boven water. In de nacht naar woensdag daalt het kwik naar 11 graden.

Woensdag is er flink meer ruimte voor de zon en met een matige noordwestelijke wind loopt de middagtemperatuur op naar een graad of 16. In de nacht naar donderdag trekt de bewolking dicht en daalt het kwik naar 11 graden.

Door de hogedrukinvloed blijft het tot zaterdag vrijwel overal droog, al is er met name in het uiterste noordoosten op woensdag nog een enkele bui mogelijk vanwege de cyclonale invloed van het laag boven het noordoosten van Europa. Vanaf het weekeinde zien we een toenemende spreiding in de oplossingen, hetgeen te maken heeft waar het centrum van het hogedrukgebied precies komt te liggen. De neerslagkans neemt toe naar 30-40% en ook het aantal warme leden neemt toe, we zien echter wel een grote spreiding in de temperatuur.

[signoff]

 

Reageer op dit onderwerp