WF Nieuws

Oranje wint oefensessie van België

Zeist – In Zeist werd voor de tweede keer Het Duel Der Lage Landen gespeeld en met twee treffers van recordinternational Jamal El Ghannouti trok Het Nederlands Zaalvoetbalteam nu aan het langste eind na de geflatteerde nederlaag van de dag ervoor. Een mooie opsteker voor bondscoach Max Tjaden die op maandag 23 en dinsdag 24 september Servië op bezoek krijgt voor een dubbel oefeninterland in Almere en Volendam, dit alles als voorbereiding op het WK Kwalificatietoernooi in Roemenië in oktober.

Oranje, wat nu bestond uit 50 procent Noord-Hollanders, begon sterk en legde het onze Zuiderburen het vuur aan de schenen. Het betaald zich na 8 minuten uit toen Jamal El Ghannouti van grote afstand de 1-0 scoorde.

De Belgen waren niet van hun stuk gebracht maar speelde met minder pressie als 24 uur geleden waardoor Nederland, die jongeling Jorg Ooievaar liet debuteren, meer ruimte kreeg om te voetballen. De sterk spelende Jordany Martinus liet de 2-0 aantekenen toen hij heel sterk doorkwam en meerdere tegenstanders zijn hielen liet zien.

Na de rust begon Oranje met een kapitale blunder in de defensie waardoor België de 2-1 op een presenteerblaadje kreeg. Toch werd kort daarop de marge weer twee toen El Ghannouti wederom scoorde, 3-1. Ettalaki produceerde de aansluitende treffer door sterk duelleren in de punt van de aanval.

Vanaf dat moment werd de weedstrijd harder want beide ploegen hadden hun zinnen gezet op de overwinning ondanks dat het slechts een oefeninterland was. België ging met een vijfde veldspeler in de slotfase de druk torenhoog opvoeren maar Oranje hield stand. Sterker nog, doelman Manuel Kuijk wist vanaf eigen helft de bal in het net te schieten voor de 4-2 en leek het pleit beslecht.

In de absolute slotfase werd het nog 4-3 door een echte “spitsengoals” van Leo Carelo Aleixo maar Oranje kon tevreden terugkijken op deze oefensessie.

Na afloop sprak onze verslaggever met Mo Attaibi, aanvoerder van Oranje, debutant Jorg Ooievaar die in de nationale competitie speelt voor ’t Veerhuys uit Hoorn en bondscoach Max Tjaden.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp