WF Nieuws
Foto aangeleverd

Archange de Jiel maakt favorietenrol meer dan waar met zege in Medemblik

MEDEMBLIK – Archange de Jiel en John de Leeuw hebben maandag de kortebaan in Medemblik gewonnen. De combinatie versloeg in de finale Lordspirit met Krista Timmer, die het de favoriet nog wel bijzonder lastig maakte. Timmer reed ook haar andere paard naar het podium. Feria de Rheve werd derde voor Tador Dry en Bo Sprengers.

Vooraf was Archange de Jiel de favoriet voor de winst in Medemblik, maar met Calistokingsdeep (de winnaar vorige week in Purmerend) als tegenstander in de eerste omloop kon zijn achterban er niet gerust op zijn. De ruin kreeg echter een gemakkelijke doorgang naar de tweede omloop. Calistokingsdeep sprong twee keer direct na de start in galop en werd uitgeschakeld. Achteraf bleek de troef van Lindsey Pegram een blessure te hebben opgelopen en is het maar de vraag of hij dit seizoen nog in actie komt.

Tekst loopt door onder de foto

De spannende finale gewonnen door Archange de Jiel (Foto aangeleverd)

Dead-heat

Vanaf de tweede omloop kreeg Archange de Jiel van de eigenaren van Stal de Groningers meerdere zware ritten voor zijn kiezen. Zo eindigde een rit tegen Hariesine in een dead-heat (precies gelijk) en bleef Chaman Rapida de uiteindelijke winnaar één keer voor. Archange de Jiel trok de zaak echter telkens weer recht in de ritten die volgden. Na in de halve finale Feria de Rheve te hebben verslagen, volgde op de bijzonder drukke Nieuwstraat een confrontatie met Lordspirit in de finale. In de eerste rit kwam Lordspirit verrassend langszij vanuit de buitenbocht, maar een slechte start en een galoppade nekte de troef van Piet Siderius uiteindelijk. Het betekende de tweede seizoenzege voor Archange de Jiel en alweer de tiende voor pikeur John de Leeuw, die de Zilveren Zweep in zijn bezit kreeg.

In de troostfinale bleef Feria de Rheve (na de derde omloop bijgeloot) knap Tador Dry voor. De eerste rit was nog voor de troef van Bo Sprengers, maar die bleek daarna wel het beste gegeven te hebben. In de tweede en derde rit stelde Feria de Rheve voor trainer en eigenaar Bryan Vader alsnog het brons veilig.

Omzetrecord

De drukte op de Nieuwstraat betaalde zich terug in de omzet bij de totalisator. De bezoekers zetten 48.470,50 euro in op de paarden. Dit was ruim 3.000 euro meer dan het lokale record van vorig jaar.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp