WF Nieuws

Foto aangeleverd

Lezing Professor Kees de Lange over pensioenpijn en de toekomst van de euro

MIDWOUD – Met onze pensioenen is het al jaren lang tobben. De pensioentoezeggingen zijn op alle fronten drastisch achteruit gegaan. Inmiddels dreigen op korte termijn nominale kortingen.

Er is sinds kort een papieren ‘pensioenakkoord’ tussen minister van Sociale Zaken en vakbonden tot stand gekomen, maar het is vooralsnog volstrekt onduidelijk wie voor de kosten opdraait. Zelfs de verplichte deelnemers bij de bedrijfstakpensioenfondsen zijn nooit geraadpleegd. Hoe lang nog voordat het pensioenstelsel definitief op de klippen loopt? En hoe dan verder? Prof. Dr. C.A. (Kees) de Lange, voormalig voorzitter van de Nederlandse Bond voor Pensioenbelangen en Eerste Kamerlid, gaat uitgebreid op de problematiek in.

De Europese Unie en de toekomst van de Euro

De Europese Unie (EU) is momenteel een muntunie met de euro als eenheidsmunt. Die muntunie staat onder zware druk. Geluiden over een volgende monetaire crisis klinken steeds luider. Veel deskundigen zijn van mening dat de euro als eenheidsmunt niet veel langer houdbaar zal blijken te zijn. Ook het voortbestaan van de EU spreekt bepaald niet langer vanzelf.

De Europese Centrale Bank (ECB) probeert tot elke prijs de euro te handhaven en heeft zelfs het wapen van de negatieve rente ingezet. De consequenties voor de koopkracht en voor de Nederlandse pensioenen zijn enorm. Hoe houdbaar is de huidige situatie?  Prof. Dr. C.A. (Kees) de Lange, voormalig Senator, geeft zijn kritische visie op deze ontwikkelingen.

Praktisch:

  • Datum: woensdag 6 november 19.30 uur
  • Locatie: Kefirboerderij de Annahoeve, Broerdijk 10, 1679 GK Midwoud, zaal op de 1e verdieping, er is helaas geen lift.
  • Toegang: € 10,– graag contant en gepast ter plaatse.
  • Aanmelden: mail naar lezing@ziggo.nl graag met je telefoonnummer erbij.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp