WF Nieuws

SG Westfriesland start waterpoloseizoen met zware nederlaag

HOORN – De waterpoloploeg van SG Westfriesland is het nieuwe seizoen niet goed begonnen. In en tegen Sassenheim is een zware nederlaag geleden, 20-9.

In Sassenheim wist de ploeg van Ron Schoenmaker in de eerste periode goed mee te draaien want een 4-1 achterstand werd keurig weggewerkt tot 4-4 maar in de tweede periode gaf Sassenheim extra gas wat resulteerde in een 11-6 tussenstand halverwege de wedstrijd.

In het derde kwart herstelde SG Westfriesland zich enigszins maar scoorde zelf te weinig waardoor het laatste kwart met een 14-7 achterstand werd aangevangen. In dat laatste deel van de wedstrijd geloofde de Westfriese ploeg het wel een beetje en begon deze competitie met een 20-9 nederlaag.

Na afloop sprak onze verslaggever met de ervaren Bruun Beenker van SG Westfriesland en Ron Schoenmaker, coach van de ploeg.

Aankomende zaterdag speelt SG Westfriesland in het bekertoernooi en wel tegen 1e klasser Haarlem.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp