WF Nieuws

Dynamo DC1 pakt punt tegen Juro/Unirek/VZV DC3

URSEM – Op de dag dat Orkaan Dorian z’n laatste restjes water over het mooie Noord-Hollandse land uitstrooide mochten de meiden van Dynamo DC1 de strijd aanbinden met Juro-Unirek/VZV DC3.

Een verslag van Ard

Na in de eerste 2 wedstrijden mooie overwinningen binnen te hebben gehaald zou ze vandaag eindelijk een gelijkwaardige tegenstander treffen. Of eigenlijk een tegenstander met veel meer mogelijkheden. De thuiswedstrijden van VZV worden gespeeld in Waarland dus vol goede moed en heel veel zin togen we daar naartoe. Gelukkig was het meeste water al gevallen en hoopte we op een droge wedstrijd. Vooraf met de meiden duidelijke afspraken gemaakt en dat was vanaf minuut 1 ook duidelijk te zien.

Verdedigend waren onze dames niets minder alleen het natte veld en de natte bal zorgde in het aanvallende spel voor het nodige ongemak. Maar ook VZV had daar last van. Josefien stond in de eerste helft op doel en er is bij haar na 1x keeperstraining al te zien dat ze daar van heeft geleerd. In een gelijk opgaande eerste helft stond ze goed te keepen. VZV opende wel de score 1-0 maar daarna nam Dynamo het heft in handen en liepen de meiden uit naar een 3-6 ruststand.

Het vervelende om tegen een tegenstander te spelen die veel meer mogelijkheden heeft is dat die rustig 12 meiden op het wedstrijdformulier kunnen zetten en dat Dynamo het met 9 moet doen. En dus zijn de wisselmogelijkheden ook veel groter. Toch waren onze meiden daar niet echt van onder de indruk. Vooral de inzet en het als team spelen was prachtig om te zien.

Niemand verzuimde en iedereen deed zijn uiterste best voor een goed resultaat. In de tweede helft hadden Josefien en Naomi van plek gewisseld. En ook werd duidelijk dat VZV uit een heel ander vaatje ging tappen. Nadat Kyara in de eerste helft al tegen het asfalt was geduwd en haar pijnlijke linkerpols haar spel duidelijk in de weg zat gingen de meiden van VZV (nr 7) daar rustig mee verder zonder dat de scheidsrechter daar ook maar iets aan deed.

Overigens werden alle meiden van Dynamo op deze manier aangepakt. VZV kwam terug in de wedstrijd en kwamen zelfs op een 9-7 voorsprong. In de laatste 3 minuten wisten de meiden van Dynamo echter toch nog een punt uit deze wedstrijd te slepen. Eindstand 9-9. En dat kwam voornamelijk door als een team te spelen. En dat verdiend een groot compliment.

Dus Josefien, Sofie, Roos, Rosanne, Naomi, Neda, Isa, Denise en Kyara jullie hebben laten zien dat jullie als team een zeer lastige tegenstander zijn en daar kunnen wij (Kim en Ard) heel erg van genieten.

Komend weekend zijn de meiden vrij maar wij hopen dat er bij de thuiswedstrijd op 22 September om 10:45 uur tegen Petten C2 weer veel supporters langs het veld zullen staan. Deze meiden verdienen het.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp