WF Nieuws

Weerbericht Westfriesland: Droog en vrij zonnig

WESTFRIESLAND – Het centrum van een hogedrukgebied beweegt komende periode langzaam vanuit onze omgeving naar het zuidoosten van Europa en handhaaft zich daar. Lagedrukgebieden trekken via IJsland naar Scandinavie. 

Vandaag is het vrij zonnig maar er zijn ook perioden dat de zon even verhuld wordt door de aanwezige bewolking. De middagtemperatuur loopt op naar een graad of 19, lokaal kan de 20 graden gehaald worden. De wind is zwak van kracht en waait uit het zuiden/zuidoosten maar draait vanavond wat meer naar het zuidwesten wat direct een teken is voor een weersverandering. In de nacht naar zondag daalt het kwik naar 12 graden.

Zondag is het zonnig en met 20 graden, lokaal iets hoger voor 15 september lekker warm. De westelijke wind is vrij matig van kracht en met deze westelijke wind worden later op de dag wolken aangevoerd die zondagavond/nacht voor wat neerslag kunnen zorgen maar veel zal er niet gaan vallen.

Maandag overdag overheerst de bewolking, in de ochtend zou daar een enkel spatje regen uit kunnen vallen maar er zijn ook zonnige perioden. Met 17 graden is het wel een stuk frisser dan vandaag dit komt door aanvoer van polaire lucht door de noord/noordwestelijke wind, die overwegend zwak tot matig van kracht is.

Tot en met eind komende week zien we nu in nagenoeg alle EPS-leden de genoemde blokkade bij de Britse Eilanden met een noordwestelijke stroming. Daarbij is de onzekerheid in het ensemble een stuk kleiner geworden, zowel de windrichtingpluim als de temperatuurpluim vertoont tot en met vrijdag weinig spreiding. De maxima gaan vanaf dinsdag terug naar ca. 16-17°C. Na de neerslag van maandag wordt het weer overwegend droog, al is er met name in het noordoosten op dinsdag en woensdag nog een enkele bui mogelijk vanwege de cyclonale invloed van het laag boven het noordoosten van Europa.(KNMI)

[signoff]

Reageer op dit onderwerp