Laatste week video-show Roode Steen Hoorn

HOORN – Er zelf bij zijn maakt de belevenis van het video-mapping project ‘Twee Graden; het verhaal van Hoorn’ pas echt compleet. En dat kan nog slechts t/m zondag 22 september elke avond vanaf 21 uur op de Roode Steen in Hoorn. Vele honderden bezoekers gingen u voor. Trouwens; nog een keertje komen kijken maakt helemaal niets uit. Het Roode Steen vormt, als gezelligste huiskamer van Hoorn, het ultieme decor voor deze video-happening.

‘Wanneer de zon ondergaat, komt de geschiedenis tot leven’. Dat is wat de initiatiefnemers van het videomapping evenement 2019 voor ogen stond. Het project Twee Graden vertelt het verhaal over ondernemerszin in tijden van klimaatverandering. Hoe de kooplieden uit Hoorn, de transporteurs van Europa werden door in te spelen op kansen die de klimaatverandering van toen hen bood. Hoe ze graan uit de Oostzeegebieden haalden om dat naar het door misoogsten getroffen Zuid-Europa te brengen. Deze ‘moedernegotie’ was de ruggengraad van de welvaart die Hoorn nu nog altijd uitstraalt.

De avond begint met de Nederlandse versie, direct gevold door een Engelse. Zo kunt u dus tweemaal de video zien. De toegang is vrij. Voor een eerste indruk kunt u kijken op www.wfm.nl/tweegraden

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.