WF Nieuws

Hovocubo – FC Eindhoven een terechte gelijkspel

EINDHOVEN – “Ik denk wel een terecht gelijkspel.” aldus Dave Stet, doelman van Hovocubo. “Het was een gelijkopgaande strijd, mooi voor het publiek. Ik kan er wel mee leven.” Zijn coach, Sander van Dijk, was het er niet helemaal mee eens na de 2-2 eindstand waarin beide ploegen lieten zien waarom zij tot de top van Nederland behoren. 

Vooraf moesten beide coaches een bitter pilletje slikken. Jan Vogels, coach van FC Eindhoven, moest het doen zonder drie spelers waarbij vooral Mo Allouch node gemist werd en aan Hoornse zijde was Yoshua St Juste van de week geblesseerd geraakt aan zijn enkel en moest met krukken zien hoe zijn strijdmakkers het er vanaf zouden brengen.

In een wedstrijd die zich kenmerkte door vele wisselingen in speeltempo was het Raphinha van FC Eindhoven die de score opende maar kort daarop schoot Mo Darri een vrije trap op het vijandelijk doel welke via een hiel van de tegenstander tot doelpunt werd gepromoveerd, 1-1. Vooral de keepers, Manuel Kuijck van FC Eindhoven en Dave Stet van Hovocubo, wisten zich in positieve zin te onderscheiden door enkele fraaie reddingen.

Stet eiste vijf minuten voor het rustsignaal een hoofdrol op door een bal over het hele veld te gooien die aangenomen werd door David Albert en het stugge leer resoluut in de touwen joeg, 1-2.

Na de rust kreeg Hovocubo enkele goede kansen om de voorsprong te vergroten maar goed verdedigend werk van onder andere Martinus van FC Eindhoven stond dat geluk in de weg. Raphinha, de Braziliaanse goalgetter in Brabantse dienst. liet zien waarom hij een van de belangrijkste schakels is in het scorend vermogen van FC Eindhoven want met een echte “spitsengoal”schoot hij de 2-2 binnen.

Daarna bleef het een wedstrijd maar de doelpunten bleven uit. In de slotseconden had Zerouali nog de winnende op zijn slof maar Stet pareerde ook die inzet.

Na afloop sprak onze verslaggever achtereenvolgens met doelman Dave Stet van Hovocubo, coach Jan Vogels van FC Eindhoven en Sander van Dijk, oefenmeester van Hovocubo.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp