WF Nieuws
Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af
Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af

Weerbericht Westfriesland: zon en bewolking wisselen elkaar af

WESTFRIESLAND – De dag start bewolkt maar in de loop van de ochtend breekt de bewolking en vanmiddag is het afwisselend bewolkt en zonnig.

De temperatuur loopt vanmiddag op naar een graad of 18 bij een matige noordelijke wind. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar een graad of 11.

Het centrum van een hogedrukgebied beweegt in het weekeinde via onze omgeving naar het zuidoosten van Europa. Ondertussen beweegt een actief lagedrukgebied via IJsland naar Scandinavië. In het west-oost georiënteerde polaire front op de Atlantische Oceaan ontstaat zondag ten westen Ierland een afloper.

Zaterdag staat er maar weinig wind en de wind die er waait, waait uit het noorden/noordoosten en voert droge lucht met zich mee. De middagtemperatuur loopt op naar 19 graden.

Zondag is er meer zon en met 21 graden ligt de temperatuur voor het eerst sinds dagen weer boven de 20 graden. De wind draait naar het westen/zuidwesten en is overwegend zwak tot matig van kracht.

De gehele volgende week zien we een blokkade bij het zuidwesten van de Britse Eilanden, het hoog aan de grond blijft dientengevolge tot aan het weekeinde boven de Britse Eilanden. Een omvangrijk lagedrukgebied bevindt zich in deze periode boven het noordoosten van Europa. Met een noordwestelijke stroming wordt de gehele week maritiem polaire lucht aangevoerd.

In het volgende weekeinde zwakt de blokkade wat af en lijkt het hoog zich te verplaatsen richting het Europese vasteland. Hierdoor wordt de stroming mogelijke weer zuidelijk en kan de atmosfeer weer opwarmen.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp