WF Nieuws

PWN zet bellentest bij Wervershoof voort

WERVERSHOOF – PWN is al enige tijd een proef aan het houden in het water bij Wervershoof om microplastics uit het water te filteren. Microplastics zijn kleine, synthetische deeltjes die grote impact kunnen hebben als ze in groot oppervlaktewater stromen. Grotere delen plastic afval veroorzaken met name schade voor het rivier- en zeeleven, waar het bijvoorbeeld aangezien wordt voor voedsel door dieren of voor verstrikking van dieren zorgt. 

Voor PWN is het van maatschappelijk belang om onze drinkwaterbronnen, zoals het IJsselmeer, te beschermen tegen mogelijke vervuiling van deze microplastics. In samenwerking met Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK), The Great Bubble Barrier en wateronderzoeksinstituut KWR is in juni een onderzoek gestart naar deze microplastics in gezuiverd afvalwater (effluent)

Vandaag kon de pers met eigen ogen bekijken hoe dit in zijn werk gaat en werden de eerste resultaten bekendgemaakt en daaruit blijkt dat er wel degelijk microplastics aanwezig zijn in het water. De rioolzuivering bij Wervershoof vangt al een groot deel van deze microplastics maar het PWN gaat samen met het Hoogheemraadschap onderzoeken welk gedeelte doorstroomt en wat een mogelijke oplossing zou kunnen zijn om de doorstroom van microplastics te verminderen of zelfs helemaal te stoppen.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp