WF Nieuws
zonnig met soms wat bewolking
zonnig met soms wat bewolking

Weerbericht Westfriesland: overwegend zonnig met stapelwolken

WESTFRIESLAND – Na toch wel een grijze en vooral natte woensdag gaan we nu een periode van fraai najaarsweer tegemoet. Dat merken wij vandaag al door de aanwezigheid van de zon die vandaag volop zal schijnen al zullen er wel enkel stapelwolken af en toe de zon verhullen.

De middagtemperatuur loopt vanmiddag op naar een graad of 20 bij een matige west/zuidwestelijke wind. Tegen het einde van de avond en begin van de nacht kan er nog een enkel buitje gaan vallen maar de hoeveelheden zullen minimaal zijn. De temperatuur daalt in de nacht naar vrijdag naar een graad of 15.

Vrijdag is er iets meer bewolking en met 18 graden ook weer iets frisser dan vandaag omdat de wind draait naar het noorden voert deze polaire lucht aan. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar een graad of 11.

Het weekend is zonnig en zeker op zondag kwa temperatuur prima te doen, zaterdag een graad of 19 zondag 21 lokaal zelfs 22 graden en veel zon. De wind draait in de nacht van vrijdag op zaterdag naar het zuidoosten later naar het zuiden en er wordt droge warme lucht uit het zuiden van Europa aangevoerd.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp