WF Nieuws

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Gestoofde runderlapjes met pompoen en dadels

Gestoofde runderlapjes met pompoen en dadels

Wat eten wij vandaag: Gestoofde runderlapjes met pompoen en dadels Wat eten wij vandaag: Gestoofde runderlapjes met pompoen en dadels Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 2 eetl. boter
  • 600 g doorregen runderlappen, in 8 stukken
  • 1 eetl. bloem
  • 1 eetl. olie
  • 6 sjalotjes, gehalveerd
  • 600 ml runderbouillon van tablet
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • 1 bakje laurierblaadje
  • 2 takjes tijm
  • 2 bakjes kruidnagels
  • 400 g pompoenen, geschild, in stukken
  • 8 dadels, gehalveerd, zonder pit

Instructies

  1. Verhit de boter in een grote braadpan en bestuif het vlees met zout, peper en bloem.
  2. Braad het vlees in 3 porties om en om aan. Schep uit de pan en roer de aanbaksels los.
  3. Voeg de olie en sjalotten toe en fruit circa 4 minuten.
  4. Leg het vlees terug in de pan en giet de bouillon en azijn erbij. Voeg de kruiden en kruidnagels toe.
  5. Laat het vlees met het deksel op de pan op de laagste stand in circa 2 uur gaar worden.
  6. Voeg de pompoen en dadels toe en laat zonder deksel nog 20-30 minuten sudderen.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Lekker met aardappelpuree of frietjes en een rucolasalade.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp