WF Nieuws

Voorlezen aan kinderen in de bibliotheken in Koggenland

KOGGENLAND – De Westfriese bibliotheken en de gemeente Koggenland zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die wekelijks willen voorlezen bij anderstalige gezinnen met kinderen.

Het project ‘Voorlezen aan kinderen’ is opgezet om de taalvaardigheid van kinderen uit anderstalige gezinnen te bevorderen. Daarnaast traint en motiveert de vrijwilliger de ouders om zelf voor te gaan lezen. Het voorlezen vindt plaats bij de gezinnen thuis, om de betrokkenheid van de ouders te vergroten en de kinderen een vertrouwde omgeving te bieden.

Interactieve training

De vrijwilligers krijgen een interactieve training voorlezen, met aandacht voor sociaal-culturele communicatie. Deze training vindt plaats op maandag 30 september en dinsdag 1 oktober van 9.00 tot 12.30 uur in de bibliotheek van De Goorn. Naast de training krijgen de vrijwilligers ondersteuning bij het vinden van geschikte verhalen, contact met andere vrijwilligers en een gratis abonnement van de Westfriese bibliotheken.

Interesse of vragen?

Voor het project zoeken de gemeente en Westfriese bibliotheken vrijwilligers die vanaf oktober 2019 minimaal een half jaar beschikbaar zijn, voor 1 tot 2 uur per week. Heeft u interesse om aan de slag te gaan als voorleesvrijwilliger of heeft u vragen over het project ‘Voorlezen aan kinderen’? Neem dan contact op met Marian Blom via 0228 743943  of vrijwilligers@westfriesebibliotheken.nl.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp