WF Nieuws
De Rechtbank in Alkmaar

Straffen tot 8 maanden cel voor geweld in Lutjebroek

LUTJEBROEK – Ruzie om een vrouw was de aanleiding voor geweld tegen drie Poolse mannen in Lutjebroek op 24 februari dit jaar. Een van de slachtoffers werd geslagen met een vleeshamer. De 27-jarige Arthur C. kreeg hiervoor 8 maanden celstraf. Zijn medeverdachten, de 28-jarige Karol W. en de 41-jarige Daniel K., kregen beiden 7 maanden gevangenisstraf. Zij zijn donderdag veroordeeld voor geweld in vereniging door de rechtbank in Alkmaar.

De drie verdachten zijn Polen, die al jaren in Nederland wonen. De straffen zijn gelijk aan de eis van de officier van justitie. De mannen waren zwaar onder invloed van alcohol toen ze naar het pension gingen in Lutjebroek. De slachtoffers woonden daar. Een van hen was een collega van Arthur C.

De rechtbank vindt bewezen dat de mannen het geweld tegen de slachtoffers vooraf hadden gepland en dat ze daar samen voor verantwoordelijk waren. Het slachtoffer, dat met de vleeshamer was geslagen, had een bloedende hoofdwond. De politie vond deze hamer in de auto van C. Daar lag ook een laptop, die C. had gestolen.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp