WF Nieuws
Blinde vrouw loopt met taststok over geleidelijn bij Visio Nijmegen Revalidatie en Advies (Foto aangeleverd)

Opfrisworkshop taststok: De Witte Stok, wat kan ik daar mee?

HEERHUGOWAARD – De witte stok, taststok of blindenstok is een onmisbaar hulpmiddel voor mensen met een visuele beperking. Je wordt daarmee herkenbaar voor anderen en in het verkeer. Visio Heerhugowaard en de Oogvereniging hebben de handen ineengeslagen met themabijeenkomsten die belangstellenden informeren over hulpmiddelen in de breedste zin van het woord. De eerstvolgende themabijeenkomst, georganiseerd door de Oogvereniging, is op vrijdag 27 september en staat in het teken van de taststok. Locatie: Visio Heerhugowaard, Gildestraat 3.

Opfrisworkshop taststok

15 Oktober is het weer de dag van de Witte Stok. Ter voorbereiding voor een activiteit op die dag bleek dat er veel verschil was over de kennis en het gebruik van de witte stok. Daarom hebben veel stokgebruikers behoefte aan een opfrisworkshop. Zo kunnen ze daarna weer veilig door het verkeer navigeren.

Uitproberen

Marcel van Baar, voorlichter van de Oogvereniging Noord-Holland en Fred Boot, adviseur van Visio Heerhugowaard, demonstreren het juiste gebruik van de witte stok en gaan met u oefenen. ook worden ervaringen uitgewisseld. Een selectie van de meest gangbare stokken met diverse rol- of tikpunten kunnen worden getest. Fred demonstreert onder meer de Icane Mobilo. Deze taststok helpt de gebruiker navigeren met een voelpijl in de handgreep. Deze navigatie draait op een iPhone die verbonden is met de Icane Mobilo. Ook de Ultracane, een stok met obstakelwaarschuwing, wordt getoond.

Let op: tijdens deze dag krijgt u geen advies over hoe en wanneer welke stok en welke techniek het beste is voor u. Daarover kunnen de ergotherapeuten van Visio u adviseren.

Aansluitend oogcafé

Kom vrijblijvend langs voor de opfrisworkshop of laat u informeren over de verschillende modellen stokken. Een lidmaatschap van de Oogvereniging of cliënt zijn bij Visio is niet nodig. Aansluitend aan deze bijeenkomst kunt u napraten in het Oogcafé dat om 13.15 uur de deuren opent. In het Oogcafé komt Babbage op bezoek. Zij demonstreren diverse hulpmiddelen, aanpassingen op pc of laptop en zelfontwikkelde software..

Onderwerp: 

opfrisworkshop taststok: De Witte Stok, wat kan ik daar mee?

Datum:   vrijdag 27 september
Locatie:  Visio Heerhugowaard, Gildestraat 3
Tijd: 11:30 uur tot 12:30 uur. Vanaf 13.15 uur tot 15.30 uur: Oogcafé

Informatie en aanmelden

Neem voor meer informatie over Visio Heerhugowaard contact op met de afdeling Advies van Visio Heerhugowaard via 088 585 90 00 of heerhugowaard@visio.org. Neem vooral ook contact op als u vrijdag niet kunt of als u meer wilt weten.

Neem voor meer informatie over deze bijeenkomst contact op met Marcel van Baar via marcelvanbaar@quicknet.nl of 06  533 642 18.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp