WF Nieuws

Weerbericht Westfriesland: buien met soms ook wat zon

WESTFRIESLAND – Tussen een noordoostwaarts trekkend lagedrukgebied bij IJsland (met de restanten van orkaan Dorian) en een Atlantische hogedrukuitloper richting Midden-Europa staat een zuidwestelijke stroming. De aanwezige lucht is maritiem polair. De bij het laag behorende frontale systeem passeert vandaag en de zuidwestelijke stroming op de Noordzee neemt in kracht toe. 

Vanochtend neemt de bewolking meer en meer toe en vanmiddag gaan er buien vallen, sommige kunnen lokaal even flink door regenen. De middagtemperatuur loopt op naar 18 graden bij een vrij krachtige soms krachtige wind uit het zuidwesten. In de nacht naar donderdag daalt het kwik naar13 graden.

Donderdag is er weer meer ruimte voor de zon maar blijven ook de wolken de zon regelmatig verhullen, tegen de avond neemt de kans op neerslag weer toe. Overdag loopt de temperatuur op naar 20 graden en daalt in de nacht naar vrijdag naar 14 graden, de wind is overwegend matig en waait uit het westen/zuidwesten.

Vrijdag is het vrij zonnig op enkele stapelwolken na, met 18 graden in de middag en een zwakke tot matige wind een  mooie vrijdag de 13e.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp