WF Nieuws

Renovatie van de Hemmerbuurt begonnen.

HEM – Eindelijk is het zover 2 september is de renovatie van de Hemmerbuurt begonnen. Tussen de Noorder Sluisstraat en de Torenweg werd gelijk die dag het asfalt weggeschrapt met zwaar materiaal van Strukton (Voorheen Ooms uit Scharwoude). Op 27 september moet het werk klaar zijn.

Er komt een geheel nieuw afwateringssysteem en er wordt een mantelbuis gelegd voor de nutsbedrijven. Misschien in de toekomst voor glasvezel. Wanneer het werk hier klaar is gaat men in fases verder. Er is groot hinder voor het OV. Maar liefst 5 haltes worden niet aangedaan.

Het bestuur van de Buurtbus heeft 3 alternatieve haltes geplaats. Aan de Marktweg, Koggeweg nabij het zwembad en aan de Elbaweg, nabij de aansluiting van de Hemmerbuurt kan men ook opstappen. Het totale werk duurt tot juni 2020.

Op sommige plekken van de huidige werkzaamheden zijn de straatklinkers te zien van de vroegere bestrating van de Hemmerbuurt. De archeologische dienst heeft het werk nog niet stilgelegd om onderzoek te doen. Wat opmerkelijk is te noemen.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp