WF Nieuws

De EOD bij het explosief dat veilig is gesteld. (Foto: WF Nieuws)

EOD maakt explosief onschadelijk in Hoogkarspel

HOOGKARSPEL – In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks kwart voor vier heeft de politie een onderzoek gestart in Hoogkarspel. Bij de geldautomaat op het Raadhuisplein waren verdachte omstandigheden waargenomen.

Update: De EOD heeft het explosief veiliggesteld die was gevonden op de scooter in Hoogkarspel, de scooter is vrijwel zeker gebruikt bij de mislukte plofkraak afgelopen nacht in Hoogkarspel. De veiligheidsregio heeft direct groot opgeschaald en de buurt is afgezet.

Tekst loopt door onder de foto

De veiligheidsregio heeft opgeschaald naar Grip 1 (foto aangeleverd)

Meerder mannen waren midden in de nacht bezig bij de geldautomaat. Toen de politie daar hoogte van kreeg snelden zij ter plekke. De verdachten werden niet aangetroffen, maar er was wel lichte schade aan de geldautomaat. Rede genoeg voor de politie om onderzoek te doen om er achter te komen of er sprake is van een poging tot plofkraak.

Het plein was afgezet en eventuele sporen, die naar de verdachten kunnen wijzen, zijn veiliggesteld alsmede de camerabeelden.

Aan het einde van de ochtend, begin van de middag vond de politie een verdachte scooter aan de Nieuweweg die bij nadere inspectie explosieven bleek te bevatten. De politie heeft de buurt afgezet en de EOD is ter plaatse om de bom onschadelijk te maken.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: WF Nieuws

Update 3: De EOD gaat op dit moment met een speciale doos naar de scooter om de explosieven te verwijderen, de explosieven gaan in de speciale doos die bom bestendig is. In totaal zijn er 3 woningen ontruimd, de overige bewoners van de huizen in de buurt wordt verzocht binnen te blijven.

Update 2: De EOD is nu de scooter aan het onderzoeken, de scooter staat in de Keesmanlaan in Hoogkarspel waar hij werd gevonden en er direct groot alarm werd geslagen waarna er werd opgeschaald naar Grip 1.

Update: De politie heeft een aantal huizen ontruimd

Tips?
Reageer op dit onderwerp