WF Nieuws

Weerbericht Westfriesland: zon en wolken wisselen elkaar af

WESTFRIESLAND – Boven onze omgeving is een hoogtelaag aanwezig met aan de oostflank ervan een retrograde grondlaag dat dinsdag boven Denemarken tot stilstand komt en opvult.

Een hoogterug boven de Britse Eilanden breidt zijn invloed uit tot over onze omgeving. Deze hoogterug neemt snel in betekenis af op nadering van de restanten van ex-tropische cycloon Dorian.

Vandaag is het zonnig maar er schuiven ook regelmatig stapelwolken voorbij de zon. De middagtemperatuur loopt op naar circa 18 graden bij een zwakke tot matige wind uit het westen/zuidwesten. In de nacht naar dinsdag daalt het kwik tot onder de 10 graden en boven open veld kan de temperatuur dalen tot een graad of 6.

Dinsdag is er nog wat meer zon en draait de wind naar het westen maar blijft overwegend zwak tot matig van kracht. Overdag 19 graden en in de nacht naar woensdag dalend naar 11 graden.

Woensdag draait de wind naar het zuidwesten en dan krijgen wij weer met buien te maken. Overdag een graad of 18 en in de nacht naar donderdag dalend naar 13 graden.

Op donderdag of vrijdag passeren in een westelijke stroming vervolgens ook nog de restanten van tropische storm Gabrielle. Vanaf het weekeinde van 14-15 september beweegt het Azorenhoog richting onze omgeving en houdt tot aan het einde van de periode stand. Op hoogte komt er een vrij sterke hoogterug boven West-Europa te liggen.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp