WF Nieuws

Rommelige Noord Hollandse derby beslecht door Hovocubo

ZWAAG – Vorig seizoen stonden ze nog tegen over elkaar in de finale voor het landskampioenschap, gisteravond was het de openingswedstrijd voor Hovocubo uit Hoorn en FC Marlène uit Heerhugowaard. Deze altijd sportieve burenstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Hovocubo maar dat ging niet zonder slag of stoot, 8-7. 

FC Marlène, die zich gericht heeft versterkt, had een prima pikstart. Bouzit prikte vlotjes de 0-1 binnen terwijl Ouaddouh voor de 0-2 liet aantekenen. Deze valse start werd prima hersteld door de regerend landskampioen want binnen 1 minuut werd de stand omgebogen naar een 3-2 voorsprong. Het werd een echte derby waarbij Hovocubo, ondanks de inspanningen van vorige week in de Champions League, een goede indruk achter liet.

De ruststand werd 5-3 en na de rust ontspon zich een prima wedstrijd die een beetje ontsierd werd door een wat onduidelijke arbitrage. Hovocubo bouwde een 8-4 voorsprong op maar in het laatste kwart van de wedstrijd richtte FC Marlen zich op en ging met een vijfde veldspeler spelen. Even kregen de toeschouwers het nog Spaans benauwd maar de Hoornaren wonnen uiteindelijk met 8-7 en mogen zich opmaken voor de volgende kraker namelijk aanstaande vrijdagavond in en tegen Eindhoven.

Na afloop tekende onze verslaggever enkele reacties op. Eerst Peter Rozenbeek, doelman en aanvoerder van FC Marlène. vervolgens Mats Velseboer van Hovocubo en zijn trainer/coach Sander van Dijk.

Bekijk hier de interviews:

[signoff]

Reageer op dit onderwerp