WF Nieuws
Foto: Rob Hartog

Rob Hartog achttiende na frustrerende race in Portimão

ABBEKERK – Het ging niet naar wens voor Rob Hartog in de World Supersport wedstrijd op Portimão. Na een goede start lukte het de coureur van Team Hartog – Against Cancer niet om door te versnellen. Hartog reed op een achttiende plaats toen de race vroegtijdig werd afgebroken door een rode vlag.

Rob Hartog moest vanaf de drieëntwintigste startpositie vertrekken in de World Supersport wedstrijd op Portimão. De positie zelf stemde de coureur uit Abbekerk niet tot tevredenheid, maar hij had wel vertrouwen getankt omdat het rijden en het gevoel tijdens de Superpole veel beter was vergeleken met de vrije trainingen.

De start van de race was uitstekend, want Hartog wist zich in de eerste ronde op te werken naar een achttiende plaats. De eerste ronden ging ook nog goed voor de Kawasaki-coureur, maar daarna lukte het niet om in het gewenste ritme te komen. Hartog zag de groep die vocht voor WK-punten langzaam bij zich wegrijden. Zes ronden voor het einde kwam er een rode vlag vanwege een oliespoor en omdat dat moment reed Hartog op een achttiende plaats. Niet de uitslag waar de coureur van Team Hartog op gehoopt had.

De volgende WK-race voor Team Hartog is over drie weken (27 t/m 29 september). Dan wordt er gereden op het circuit van Magny Cours in Frankrijk.

Commentaar Rob: ‘Het was zeker niet de race zoals we hem voor ogen hadden. De start en de eerste ronden waren erg goed, maar het lukte daarna niet om in het gewenste ritme te komen. Op een gegeven moment werd het ook frustrerend om te merken dat je niet aan het niveau komt dat je kan rijden. Het komt er niet uit op dit moment en helaas geen punten vandaag. We gaan keihard werken om sterker terug te komen op Magny Cours!’

[signoff]

Reageer op dit onderwerp