WF Nieuws

Korfbalploeg ADOS wint openingswedstrijd

HOORN – De korfbalploeg van ADOS opende dit seizoen met winst op HELIOS uit Castricum,12-10. De ploeg van Pieter Schaap, die vorig seizoen degradeerde uit de 2e Klasse, deed dit met een bijna volledig nieuw team aangezien enkele sterkhouders vorig afscheid hadden genomen van de club.

Meteen vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat de ploeg uit Hoorn nog zoekende was naar de juiste spelpatronen want de tegenstander uit Castricum nam meteen een 0-2 voorsprong. ADOS herstelde zich prima en in een gelijk opgaande eerste helft werd de ruststand 5-5.

Na de pauze krak er een fase aan waarin ADOS minder goed speelde. Het betekende halverwege de tweede helft een achterstand van 7-10 maar de Hoornaren toonde veerkracht en strijd en trokken de stand binnen 8 minuten weer gelijk, 10-10. Helios, die hun kampioensaspiraties niet onder stoelen of banken steekt, kon maar moeilijk omgaan met de soms warrige arbitrage en moest in de slotfase het onderspit delven tegen ADOS, 12-10.

Een mooie maar  vooral leerzame openingsouverture voor de ploeg van Pieter Schaap die de komende weken nog hard zal moeten werken met zijn ploeg om de spelpatronen erin te slijpen.

Na afloop sprak onze verslaggever met Joyce Veen-Dupuy. Zij is dit seizoen de aanvoerster en keerde terug na een afwezigheid van een paar seizoenen bij de Hoornse korfbalclub en tot slot Pieter Schaap, coach van het Hoornse ADOS.

Volgende week speelt ADOS uit in Diemen tegen DKV Victoria.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp