WF Nieuws
Foto: Peter van Lobberegt

Hattrick Suleiman bezorgt Hollandia eerste competitiezege

LEIDSCHENDAM – Een glimlach van oor tot oor had Mukthar Suleiman van Hollandia na 90 minuten voetbal want met drie treffers van zijn pantoffel zorgde voor de eerste competitiewinst in dit nog prille seizoen voor Holandia. RKAVV uit Leidschendam was het slachtoffer van de dadendrang van de Hoornaren alhoewel bij de start van de wedstrijd niet direct de voortekenen zichtbaar waren voor deze winst, 3-3.

De eerste 20 minuten was Hollandia nog wat zoekende en moest het op zijn tellen passen voor de snelle uitbraken van Bergen en Makres van RKAVV. Anand Jagdewsing greep in door het elftal compacter te laten spelen en dat gaf meteen resultaat en de laatste 20 minuten van het eerste bedrijf was Hollandia de bovenliggende partij, enkel de doelpunten bleven achterwege.

Na de pauze werd de ban gebroken. Mukthar Suleiman opende met een fraaie versnelling de score en toen werd het een echte wedstrijd. Holandia stond als elftal prima op het kunstgras en wanneer RKAVV opstoomde dan was de verdediging van Hollandia paraat. Het rendement van Hollandia zal nog wel iets hoger moeten maar het spel is verzorgd en aantrekkelijk om naar te kijken en door de vele bewegingen zonder bal en de snelheid die het nog jonge tean uit Hoorn heeft zal het als ploeg nog hoge ogen gaan gooien in de Hoofdklasse.

Een kwartier voor het eindsignaal leek het pleit beslecht want als een balletdanser soleerde Suleiman richting het vijandelijke doel en krulde fraai de 0-2 binnen. Kort daarop werd de eindstand van 0-3 beriekt want Suleiman werd gevloerd in het strafschopgebied en daar waar normaal gesproken Sven Deen de strafschoppen neemt mocht het slachtoffer zelf de pingel verzilveren. Daarna was het devies: gecontroleerd uitspelen en de nul koesteren en dat werd met verve gedaan.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp