WF Nieuws

Weerbericht Westfriesland: toenemende buienkans

WESTFRIESLAND – 14.2 graden… zou fris was het donderdagmiddag op een gegeven moment in onze regio, en tussen de zonneschijn door viel er ook nog eens een korte maar felle bui. Van die 14 graden zijn wij vandaag wel af, van de regen niet.

Vandaag is er in de ochtend nog redelijk wat zon maar uit de aanwezige bewolking gaat al wat neerslag vallen, de meeste neerslag is echter voor vanavond en nacht. De middagtemperatuur loopt op naar een graad of 18, tijdens een bui iets lager bij een matige tot vrij krachtige wind uit het zuidwesten. Vanavond draait de wind van zuidwest meer naar het westen en dan neemt ook de kans op buien toe

Het weekend verloopt ook vrij wisselvallig, frisjes, want met 17 graden is het frisjes te noemen, de wind is overwegend matig en waait uit het noorden/noordwesten en gedurende de dag vallen er enkele buien. In de nacht naar zondag daalt het kwik naar 12 graden.

Zondag ziet er weer wat beter uit, de zon wat vaker te zien maar ondanks dat zal de middagtemperatuur niet veel hoger uitkomen dan een graad of 17 dankzij de noord/noordwestelijke wind.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp