WF Nieuws
Foto aangeleverd

Turnvereniging GTS nog steeds in ongewisse over aankoop turnhal

BOVENKARSPEL – Turnvereniging GTS weet nog steeds niet of het nu wel of niet in de turnhal waar zij nu hun sport beoefenen mogen blijven. De aankoop van de turnhal is nog steeds niet rond omdat de aankoopprijs boven het maximum dat door de gemeenteraad van Drechterland is aangegeven ligt.

De gemeente en de verkopende partij hebben een akkoord over de aanschaf, Drechterland betaald voor de hal en het huis bij de koop is inbegrepen 1.175.000 euro.  .

Wethouder Nico Slagter zegt tegen het NHD: ,,Hier hebben we dus geen toestemming van de raad voor.’’ Die buigt zich eind deze maand opnieuw over de aankoop. Slagter verwacht geen problemen na een rondje fractievoorzitters over de stand van zaken. ,,Ik denk niet dat de aankoop alsnog zal afketsen, want iedereen wil de turnclub behouden, maar we kunnen het pand officieel pas aankopen na goedkeuring door de raad.’’

De 1.175.000 euro ligt ruim onder de vraagprijs van 1.290.000 euro die de verkoper eerst wilde hebben. Ook is er serieuze interesse voor de woning en de grond waar een deel van de aanschaf weer mee kan worden gedekt.

[signoff]

 

Reageer op dit onderwerp