WF Nieuws
Foto aangeleverd

Hoorn komt met tentoonstelling over de toekomstvisie van centrumgebied Kersenboogerd

HOORN – De gemeente en woningcorporatie Intermaris werken samen aan een toekomstvisie voor het centrumgebied van de Kersenboogerd. De visie is verwerkt in een tentoonstelling die u tot en met 26 september kunt bekijken in het Wijklab.

De tentoonstelling bestaat uit verhalen over het verleden, heden en de toekomst van de Kersenboogerd. De tentoonstelling staat ook een aantal keer in de wijk. Ook worden er twee informatiebijeenkomsten voor inwoners van het centrumgebied georganiseerd.

Wanneer kan ik de tentoonstelling bekijken?

De tentoonstelling is nog tot en met 26 september te zien. Dit kan elke maandag tot en met donderdag tussen 12.00 uur en 16.00 uur in het Wijklab Kersenboogerd. Het Wijklab bevindt zich aan het Aagje Dekenplein 24.

Tentoonstelling in de wijk op zaterdag 14 september

De tentoonstelling vindt u op zaterdag 14 september voor het Wijklab tussen 11.00 en 13.00 uur. In de middag vindt u de tentoonstelling voor supermarkt Mleczko tussen 14.00 en 16.00 uur.

Informatiebijeenkomsten in het Wijklab

Op dinsdag 10 september van 19.00 tot 21.00 uur is er een informatiebijeenkomst in het wijklab. Op donderdag 26 september is er een informatiebijeekomst in het wijklab van 19.00 tot 21.00 uur.

Reacties uit de wijk

De tentoonstelling en informatiebijeenkomsten zijn bedoeld om reacties en meningen uit de wijk op te halen. De reacties en meningen worden meegenomen in de verdere ontwikkeling van de toekomstvisie.

Wat staat er in de toekomstvisie?

Wat zijn de goede kenmerken van het centrumgebied van de Kersenboogerd? En wat moet er de komende jaren gebeuren? De toekomstvisie laat zien wat we moeten doen om het centrumgebied aantrekkelijk, leefbaar en veilig te houden. Het vertelt hoe we samen met inwoners, ondernemers en andere betrokkenen fijn en veilig wonen in de Kersenboogerd. Met een mooie (groene) omgeving en goede winkels en voorzieningen.

Oude wensen in een nieuw jasje

De toekomstvisie is gebaseerd op gesprekken met bewoners, ondernemers en organisaties die werken in het centrumgebied van Kersenboogerd. Uit de gesprekken komen veel wensen die ook bestonden bij het ontstaan van de wijk. De ideeën en wensen van toen zijn ideeën en wensen van nu. De toekomstvisie voor een fijne woonomgeving is dan ook voor een groot deel daarop gericht, maar dan in een nieuw jasje gestoken.

Thema’s van de toekomstvisie

De toekomstvisie is opgedeeld in in de volgende thema’s:

  • Het gaat goed met bewoners
  • Fijn samen wonen
  • Slim combineren
  • Aantrekkelijk winkel- en stationsgebied
  • Veilige en mooie openbare ruimte
  • Met elkaar

Kansen voor de Kersenboogerd

De ontwikkeling van de toekomstvisie is onderdeel van het Programma Kansen voor de Kersenboogerd. Hierin werkt de gemeente samen met bewoners en partners om aandachtspunten in de Kersenboogerd aan te pakken. Het is namelijk belangrijk dat iedereen fijn en veilig kan wonen, werken en leven in alle wijken in Hoorn. Samen met Intermaris geven we het centrumgebied de aandacht die nodig is. De eerste stap hierin is een gezamenlijke toekomstvisie.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp