WF Nieuws

Weerbericht Westfriesland: perioden met zon maar ook buien

WESTFRIESLAND – Het is vandaag goed te merken dat we in een koude polaire stroming zitten door aanvoer van koude lucht dat de matige tot vrij krachtige noordwestelijke wind met zich meeneemt.

De middagtemperatuur zal niet veel hoger oplopen dan een graad of 16, lokaal zou de 17 graden misschien wel gehaald kan worden. In de nacht naar vrijdag daalt het kwik naar een frisse 11  graden maar als het wat verder opklaart dan daalt het kwik onder de 10 graden.

Vrijdag begint in de ochtend met nog wat zonneschijn maar in de middag komt er meer bewolking en kunnen er enkele buitjes gaan vallen. De middagtemperatuur loopt op naar 19 graden omdat de wind wat meer naar het zuidwesten gaat draaien. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik weer richting de 10 graden.

Het weekend verloopt regenachtig en de zon zal maar af en toe te zien zijn. De wind waait uit het noordwesten op zondag draait de wind door naar het noorden. Overdag 17 á 18 graden en in de nachten rond de 11 graden.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp