WF Nieuws

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Italiaanse gehaktballetjes

Italiaanse gehaktballetjes

Wat eten wij vandaag: Italiaanse gehaktballetjes Wat eten wij vandaag: Italiaanse gehaktballetjes Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bol mozzarella, in blokjes
  • 100 g paneermeel
  • 3 el olijfolie
  • 1 pot pastasaus
  • 1 takje rozemarijn, fijngehakt
  • 2 el verse basilicum, fijngehakt
  • 400 g spaghetti

Instructies

  1. Kook de pasta volgens de verpakking.
  2. Meng het gehakt in een kom met het ei, de ui, knoflook, 1 theelepel zout en peper naar smaak.
  3. Verdeel het gehakt in 24 gelijke porties.
  4. Druk in elk stukje gehakt een blokje mozzarelle en vorm het gehakt met vochtige handen tot een balletje.
  5. Wentel de balletjes door het paneermeel.
  6. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de balletjes in 5 minuten rondom bruin en bijna gaar.
  7. Voeg de pastasaus en de fijngehakte rozemarijn toe.
  8. Laat de gehaktballetjes 10-15 minuten zachtjes sudderen in de tomatensaus.
  9. Roer de basilicum door de saus.
  10. Serveer met een frisse salade en de pasta.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp