
Ingrediënten
- 500 g rundergehakt
- 1 ei
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 1 bol mozzarella, in blokjes
- 100 g paneermeel
- 3 el olijfolie
- 1 pot pastasaus
- 1 takje rozemarijn, fijngehakt
- 2 el verse basilicum, fijngehakt
- 400 g spaghetti
Instructies
- Kook de pasta volgens de verpakking.
- Meng het gehakt in een kom met het ei, de ui, knoflook, 1 theelepel zout en peper naar smaak.
- Verdeel het gehakt in 24 gelijke porties.
- Druk in elk stukje gehakt een blokje mozzarelle en vorm het gehakt met vochtige handen tot een balletje.
- Wentel de balletjes door het paneermeel.
- Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de balletjes in 5 minuten rondom bruin en bijna gaar.
- Voeg de pastasaus en de fijngehakte rozemarijn toe.
- Laat de gehaktballetjes 10-15 minuten zachtjes sudderen in de tomatensaus.
- Roer de basilicum door de saus.
- Serveer met een frisse salade en de pasta.
Tips?
Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.
Reageer op dit onderwerp