WF Nieuws

Huis van Hilde toont archeologische vondsten Westfrisiaweg

WESTFRIESLAND – Op woensdag 11 en donderdag 12 september kunnen inwoners van Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland gratis de familietentoonstelling over schatten in de Bronstijd bezoeken in het Huis van Hilde. In de tentoonstelling zijn onder andere alle topvondsten die archeologen aantroffen bij de aanleg van de Westfrisiaweg tussen Alkmaar en Enkhuizen bijeen gebracht.

Julia, gevonden in Bovenkarspel
Ook is er een virtual reality-tour door de bronstijd. Maak kennis met Julia, een meisje van zestien jaar die in de film vertelt over haar leven in de bronstijd. Het skelet van Julia is tijdens de opgravingen in Bovenkarspel gevonden; ze stierf jong en is samen met een jongeman begraven. Haar gezicht is met forensische technieken gereconstrueerd en ze is in de tentoonstelling in vol ornaat te bewonderen.

Gratis entree
Met de ingevulde bon uit de Drom (zie de advertentie op de gemeentenieuwspagina Enkhuizen) krijgt u voor 2 personen gratis entree op 11 en 12 september. Huis van Hilde is dan open van 9.00 tot 17.00 uur, Westerplein 6 in Castricum. Kijk voor meer informatie op www.huisvanhilde.nl

[signoff]

Reageer op dit onderwerp