WF Nieuws

Hoorn neemt juridische stappen tegen huurder havenwinkel

HOORN – De huurder van de Havenwinkel aan de Mallegomsteeg 5 in Hoorn heeft geen gehoor gegeven aan de oproep van de gemeente Hoorn om voor 30 augustus het pand in originele staat terug te brengen waarna Hoorn nu juridische stappen gaat ondernemen. 

Afgelopen 10 mei is tijdens een controle naar boven gekomen dat de huurder van het pand zich niet heeft gehouden aan de huurovereenkomst, de ruimte is zonder toestemming ingrijpend verbouwd en er bleek ineens een tandenbleekcentrum in gevestigd te zijn.

Op 11 juli j.l. heeft de gemeente Hoorn de huurder erop gewezen dat de werkzaamheden en het oneigenlijk gebruik van de ruimte niet zijn toegestaan. Ondanks deze waarschuwing heeft de huurder het bevel van de gemeente naast zich neergelegd en is gewoon doorgegaan met de tandenbleekcentrum

Hoorn zal haar juristen nu opdracht geven om via juridische weg de huurder of te manen om alsnog het pand weer terug te brengen in staat zoals het werd gehuurd of de gemeente Hoorn start een uitzettingsprocedure.

De  huurder huurt het pand voor de lieve som van 1 euro per jaar met daaraan strenge eisen verbonden. De ruimte mag alleen worden gebruikt voor de verkoop van levensmiddelen en watersportartikelen

De huurder zelf wil antwoord geven op vragen gesteld door de redactie.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp