Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af

Weerbericht Westfriesland: wisselvallig met kans op een bui

WESTFRIESLAND – De overgang van zomer naar de herfst is niet bepaald rustig verlopen, zaterdag nog hoog zomer, zondag volop herfst met een middagtemperatuur die de 20 graden niet haalde en zelfs lokaal nog een buitje op de koop toe.

Vandaag is het gedeeltelijk bewolkt en krijgt de zon ook ruimte om te schijnen, er is lokaal kans op wat lichte neerslag maar echt veel gaat er niet vallen, met 19 graden is het iets onder normaal voor de tijd van het jaar. In de nacht naar dinsdag daalt het kwik naar 14 graden.

Dinsdag draait de wind wat meer naar het westen en dat gaan wij merken aan de wind, is die vandaag nog overwegend matig, morgen trekt deze aan naar vrij krachtig en kunnen er rukwinden tot 65km/u voorkomen. Overdag is de kans op een bui minimaal maar in de nacht naar woensdag komen er wel buien onze regio binnen waar we dan weer woensdag mee te maken krijgen.

Woensdag buien, overdag 19 graden en een vrij krachtige soms krachtige wind met rukwinden tot 65km/u. In de nacht naar donderdag valt er nog af en toe wat neerslag en daalt het kwik naar 13 graden.

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.