WF Nieuws
Foto aangeleverd

Rondleiding en orgelconcert in Berkhouter Kerk tijdens Open Monumentendag

BERKHOUT – Op zaterdag 14 september is de Berkhouter Kerk van 12.00 tot 16.00 uur open voor publiek, in het kader van de Open Monumentendag. Bezoekers kunnen zich laten informeren over de rijke geschiedenis van de kerk en de recente restauraties. Organist Jan Stens bespeelt het monumentale Van Dam-orgel.

De Berkhouter kerk en het orgel kregen in 1989 de status van Rijksmonument. In 2012 en 2013 werd de kerk grondig gerenoveerd. Op 14 september wordt in de kerk live muziek ten gehore gebracht door accordeonist Simone Beerepoot en organist Jan Stens. Daarbij vertelt Stens over het orgel en het bespelen ervan. Het orgel werd gebouwd door de beroemde 19e-eeuwse orgelbouwers Van Dam.

Vrijwilligers zorgen tijdens de Open Monumentendag voor hapjes en drankjes.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp