Maghsoudi’s Atmosphere

HOORN – Ontdekkingsreizigers in de Gouden Eeuw. Ze kwamen terug met specerijen, zijde, thee, porselein en … goud! Vanaf het Cultuurweekend 7 september tot en met 27 oktober, kun jij zelf op ontdekkingsreis tijdens Sepehr Maghsoudi’s Fashion Expo From Thread to Gold. Zo onthult hij voor het eerst ‘Atmosphere’. Wat deze trekpleister is, blijft tot dan een mysterie.

De 17e eeuw staat bekend als de Gouden Eeuw van de republiek der Nederlanden. Handel, kunst, rijkdom en macht floreerden. Door deze welvaart ontstond een koopkrachtig publiek met een luxe leefstijl. Hiervan profiteerden talloze schilders, meubelmakers, hoveniers, goudsmeden en kleermakers. Welgestelde burgers lieten kledingstukken maken van kostbare stoffen.

Op maat en met de handgemaakte kleding noemen we nu “couture”. Ons land kent momenteel nog een klein aantal couturiers, die met hun ambacht ware kunstwerken creëren. Sepehr Maghsoudi is zo’n couturier.

Sepehrs couturestukken getuigen van een ambachtelijke werkwijze, zoals ook gebruikelijk in de Gouden Eeuw. Dat er onmiskenbaar sprake is van hedendaags design, maakt deze tentoonstelling interessant voor een breed publiek. “From Thread to Gold” toont de koningsparen van twintig verschillende collecties van Sepehr Maghsoudi, met liefde en vakmanschap vervaardigd!

De tentoonstelling wordt geopend tijdens het Cultuurweekend Hoorn, op zaterdag 7 september om 12:00, op Roode Steen 15. Daarna te bezoeken t/m 27 oktober, op woensdag t/m zondag van 13:00-17:00; entree vrij. Tot die tijd is Sepehr’s Fashion Route nog te bewonderen op verschillende plaatsen in Hoorn. Download de route op: https://sepehrmaghsoudi.com/aurum/

Voor scholieren is er een speciale rondleiding door de modeontwerper op 19 en 20 september. Hiervoor kunnen docenten zich aanmelden op sepehrmaghsoudifashion@gmail.com. Let op er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

“From Thread to Gold” wordt mede mogelijk gemaakt door: gemeente Hoorn, Prins Bernhard Cultuurfonds en Provincie Noord-Holland.

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.