WF Nieuws
De Rechtbank in Alkmaar

Advocaten willen meer getuigen horen in xtc-zaak met hoofdrol voor inwoner Andijk

ANDIJK – Advocaten van twee verdachten in een grote xtc-zaak willen meer getuigen laten horen. Dat bleek bij de rechtbank in Alkmaar. De rechtbank besloot de zaak daarom aan te houden tot 22 november. Het draait in deze zaak om de productie en het bezit van tientallen kilo’s xtc-pillen. De politie vond in april drugslaboratoriums in woningen in Andijk, Purmerend en Westbeemster.

Verdachten in deze zaak zijn de 65-jarige Jacob T. uit Purmerend, de 46-jarige Marten E. uit  Andijk en de 61-jarige Elisabeth Z. uit Purmerend. Justitie verwijt de twee mannen het bezit en de productie van grote hoeveelheden xtc-pillen. In totaal zou het gaan om 130 kilo. Ook werd afval van de productie van de synthetische drugs gevonden met een gewicht van ruim 20 kilo.

Justitie verdenkt Elizabeth Z. van het witwassen van drugsgeld en het bezit van mdma. Ook zou de vrouw een agent met een mes hebben bedreigd. De verdachte heeft dit ontkend, zo bleek tijdens de niet-inhoudelijke behandeling van de zaak. Haar advocaat wil haar hier nogmaals over laten horen, evenals haar man Jacob T. De advocaat van deze T. wil hem ook nog laten horen over zijn rol bij de productie van de synthetische drugs.

De rechtbank stond toe dat de getuigen worden gehoord. De verwachting van de rechtbank is dat de zaak eind november wel inhoudelijk kan worden behandeld.

[signoff]

Reageer op dit onderwerp