WF Nieuws
Een zomer vol activiteiten op Tramstation Wognum. Foto: Benno Ellerbroek
Een zomer vol activiteiten op Tramstation Wognum. Foto: Benno Ellerbroek

Opnieuw mooie zomer voor Museumstoomtram

HOORN – De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik heeft in de beide zomermaanden juli en augustus ruim 60.000 reizigers mogen verwelkomen. Het grootste rijdende museum van Nederland wist het bezoekersrecord van vorig jaar daarmee bijna te evenaren. In dat jubileumjaar was het dankzij een groot evenement nog net iets drukker.

Tevreden

Directeur René van den Broeke blikt desalniettemin tevreden terug op de zomer van 2019. ‘Streven dit jaar was, de bezoeker meer te beleven naast alleen de stoomtramrit, door de geschiedenis van het reizen in Nederland beter te presenteren met onze collectie stoomtrams en door onze mensen. Dankzij de introductie van de ontdekkingsreis Stoomtram 1900 zijn we in die opzet geslaagd’.

Historische re-enactments met rollenspelers, begeleiders tijdens de rit en ritten met onze oudste locomotief NS 6513 uit 1887 waren opvallende onderdelen van deze nieuwe tijdreis. Op station Wognum en op het museumterrein in Hoorn viel veel te beleven.

De Museumstoomtram rijdt dit jaar nog tot eind december. Voor info & tickets: www.stoomtram.nl

[signoff]

Reageer op dit onderwerp