WF Nieuws

Afbeelding aangeleverd

Lezing over de Noord-Hollandse waterschappen tijdens de Tweede Wereldoorlog

Op dinsdag 10 september verzorgen Thea en Jan de Roos een interessante lezing in het centrale kantoor van het hoogheemraadschap in Heerhugowaard. Zij publiceerden onlangs het boek Geen soldaat kan de polder regeren!over de Noord-Hollandse waterschappen in oorlogstijd.

In hun lezing staan de auteurs stil bij de gevolgen van de Duitse bezetting voor waterschappen. Denk aan de brandstofschaarste die leidde tot enorme problemen voor de bemaling. Dieselolie werd direct zeer streng gerantsoeneerd. Hoe vingen polders met dieselgemalen dat op? En wat deed men toen er eind 1944 geen stroom meer werd geleverd, waardoor de elektrische gemalen stilvielen?

De lezing vindt plaats in het kantoor van het hoogheemraadschap, Stationsplein 136, 1703 WC Heerhugowaard. Aanvang 12.15 uur, einde 13.00 uur. Gratis toegang. U kunt zich aanmelden voor de lezing via deze link.

Tips?

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@wfnieuws.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageer op dit onderwerp