Hovocubo bekroont topweek met plaatsing voor Champions League

HOORN – Met vorig jaar nog in het geheugen gegrift wist Hovocubo dat onderschatting niet kon. Een plek in het hoofdtoernooi van de Champions League was het doel. Om dat te behalen moest de Hoornse ploeg driemaal alles geven. Dat deed het, en kreeg daar de beloning voor. Met de zege op Helvecia Futsal London werd die plek immers veiliggesteld; 4-1.  

Al snel dit toernooi werd duidelijk dat de beslissing op de laatste dag zou vallen. Hovocubo en Helvecia Futsal London waren immers de twee ploegen die kanshebber waren voor de groepswinst. Beide teams wonnen hun eerste twee wedstrijden zonder al te veel moeite. De Hoornse ploeg, die de voorronde van de Champions League in eigen stad organiseerde, deed dat met hogere scores waardoor het met een voordeel kon beginnen aan de afsluitende wedstrijd. 

Jubelstemming

Ondanks dat een punt volstond was de spanning er zeker in het Hoornse kamp. Een zekerheid was de groepswinst immers allerminst. Met Helvecia London trof het een ploeg die enkele sterke spelers heeft. Bijvoorbeeld de Braziliaanse Ari die sinds kort voor de Engelsen uitkomt.

Des te groter was de blijdschap na afloop van de onderlinge krachtmeting. ‘Dit is fantastisch. Als je het publiek ziet, dat is bizar. Die hebben ons enorm gesteund’, stelde een opgetogen Yoshua St. Juste. De aanvoerder merkte het duidelijk in het veld. Met die steun van de bijna duizend toeschouwers werd er gejaagd op de zege. ‘We waren superscherp in de afronding, zeker in de eerste helft met Amir.’ 

Verschil

Al vrij snel werd het verschil tussen beide teams duidelijk. Appie Attahiri schoot al in de openingsminuut net over, waarna de Hoornse ploeg los leek. Met mooie acties en snelle aanvallen werd er het nodige gevaar gesticht. Na drie minuten leverde één van die gevaarlijke momenten ook gejuich op. Na een snelle pass van Mo Darri kon Amir Molkarai binnenschieten. Terwijl Dave Stet aan de andere kant zijn doel, onder meer met zijn hoofd, schoon hield, bleef de thuisploeg aandringen. St. Juste en Darri vonden de doelman op hun pad, waarna Molkarai na een breedtepass van Attahiri de score verdubbelde. Ook Darri liet zijn kunsten weer zien. Na afgelopen woensdag al een wonderschone treffer te hebben gemaakt deed hij dat nu dunnetjes over. Na een individuele actie schoot hij keurig raak. 

Heerlijk gevoel.

‘Je tekent vooraf voor 3-0 bij rust. We hebben enorm geknokt. We weten dat zij kunnen voetballen, maar als wij tweehonderd procent geven dan weten we dat we beter zijn’, vervolgde de aanvoerder. Guilherme Monti wist nog wel wat terug te doen, maar met een schuiver onder de keeper door bracht Molkarai de definitieve beslissing. Zo kende de Champions League een andere afloop dan vorig jaar. ‘Dat hebben we de hele week in het achterhoofd gehouden. Toen hebben we onderschat hoe belangrijk laatste wedstrijd zou zijn. Nu is het gelukt en dat is fantastische promotie voor de club en het zaalvoetbal. Dit geeft een heerlijk gevoel.’

De interviews na afloop van de wedstrijd

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.