Weerbericht Westfriesland: wolkenvelden maar ook zon

WESTFRIESLAND – Met het overtrekken van een koufront hebben wij afscheid genomen van de (sub)tropische temperaturen en gaan terug naar wat meer normalere omstandigheden voor eind augustus.

Vandaag is het wisselend bewolkt en met 22 graden in de middag is een stuk aangenamer buiten. Er is een kans op wat neerslag maar veel zal er niet gaan vallen en op de meeste plekken blijft het ook gewoon droog. De wind is overwegend matig van racht en waait uit het westen/zuidwesten. In de nacht naar vrijdag daalt het kwik naar 14 graden.

Vrijdag een kopie van vandaag, bewolking en zon wisselen elkaar af en met 23 graden is het nog steeds lekker warm voor de tijd van het jaar. De wind draait wat meer naar het zuidwesten en blijft matig van kracht.

Het weekend verloopt met twee gezichten, zaterdag door aanvoer van hete lucht uit het zuiden is het weer zomers warm met 27 graden in de middag, lokaal kan het nog 1 a 2 graden warmer worden, en schijnt de zon volop, zaterdagnacht komt er weer meer bewolking vanuit het zuidwesten binnentrekken.

Zondag meer bewolking en met 19 graden zitten we weer sinds langere tijd onder de 20 graden grens. Zondagavond/nacht kunnen er een paar buitjes gaan vallen.

[signoff]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.