WF Nieuws
Foto aangeleverd

Video-show Roode Steen Hoorn groot succes

HOORN – Honderden afbeeldingen en filmpjes zijn er al van gemaakt en circuleren rond op het internet. Maar er zelf bij zijn maakt de belevenis van ‘Twee Graden; het verhaal van Hoorn’ natuurlijk pas echt compleet. En dat kan nog t/m vrijdag 22 september elke avond vanaf 21 uur op de Roode Steen in Hoorn.

‘Wanneer de zon ondergaat, komt de geschiedenis tot leven’. Dat is wat de initiatiefnemers van het videomapping evenement 2019 voor ogen stond. Tijdens de eerste Herberg Hoorn editie kreeg Ingrid Docter het idee om iets nieuws voor de stad te ontwikkelen. Het werd een zoektocht van drie jaar om de juiste partners en sponsoren te vinden. Maar het resultaat mag er zijn!

Elke avond vanaf 21 uur wordt stadsplein de Roode Steen een openlucht theater en een deel van het Westfries Museum verandert in een grote projectiewand waarop een spectaculaire beeld- en geluidsshow wordt gepresenteerd. 

Het project Twee Graden vertelt het verhaal over ondernemerszin in tijden van klimaatverandering. Hoe de kooplieden uit Hoorn, de transporteurs van Europa werden door in te spelen op kansen die de klimaatverandering van toen hen bood. Hoe ze graan uit de Oostzeegebieden haalden om dat naar het door misoogsten getroffen Zuid-Europa te brengen. Deze ‘moedernegotie’ was de ruggengraad van de welvaart die Hoorn nu nog altijd uitstraalt.

Tijdens het eerste weekend zagen zo’n 2500 bezoekers de videoshow voorbij komen. En nu het elke avond een stukje donkerder wordt, wordt de intensiteit van de beelden steeds groter. De avond begint met de Nederlandse versie, direct gevold door een Engelse. Zo kunt u dus tweemaal de video zien. De toegang is vrij. Voor een eerste indruk kunt u kijken op www.wfm.nl/tweegraden

[signoff]

Reageer op dit onderwerp