WF Nieuws

Hovocubo heeft geen kind aan PYF Saltires

HOORN – Als het komende vrijdagavond 20.00 uur is staan er vele gespannen bestuursleden en vrijwilligers van Hovocubo. Hun club immers speelt dan de laatste wedstrijd in de voorronde van de Champions League. En wel tegen Helvecia Futsal London. Beide ploegen strijden in een onderling duel om de groepswinst. Een bloedstollende ontknoping nadert.  

Doordat Helvecia Futsal London de tweede toernooidag aftrapte wist Hovocubo vóór haar eigen duel al aan welke uitslag het genoeg zou hebben om qua doelsaldo in het voordeel te zijn richting komende vrijdag. 5-0 winnen zou voldoende zijn. Op papier dan, want Hovocubo ging volle bak voor een monsterzege. Afgelopen dinsdag werd er 6-1 gewonnen, maar ditmaal denderde de Hoornse ploeg over PYF Saltires heen. De dubbele cijfers werden gehaald; 10-1.

Bekijk hier de onwaarschijnlijk mooie goal van Mo Darri van Hovocubo:

IJzersterk

De missie van Hovocubo was duidelijk. ‘Dat we de wedstrijd zo snel mogelijk zouden beslissen. En daar waar we konden de score verder laten oplopen’, zei Sander van Dijk na afloop. Daar slaagde de ploeg zeker in. De Hoornse formatie speelde ijzersterk en liet zo weinig heel van de gasten uit Schotland. ‘We hebben hen in de eerste helft weggeblazen. Ik genoot van gehele eerste helft. Het tempo was goed, de standaard situaties waren prima en er waren individuele hoogtepunten. De treffer van Mo Darri was om te smullen.’ Na een zeer fraaie passeerbeweging jaagde Darri de bal schitterend in de kruising. Een minuut later scoorde hij zijn derde van de avond en bepaalde de eindstand zo op 8-0. Ook Lahcen Bouyouzan (2), Yoshua St. Juste, Appie Attahiri en Faisel Mellah passeerden PYF Saltires doelman Conor Dow. 

Tandje terug

Met een 8-0 voorsprong was er geen vuiltje meer aan de lucht. Ondanks dat er nog altijd fraaie acties te zien waren kreeg Hovocubo de bal er na de pauze maar moeilijk in. Zakaria Amrani slaagde er zes minuten voor het einde in om de negende treffer te maken, waarna tweede doelman Tjerk Thuring en veldspeler Dave Severins speeltijd kregen. Na de eretreffer van Saltires wist Amrani pal voor het einde het tiende Hoornse doelpunt binnen te schieten. Daarmee kwam er een einde aan een enerverende avond waarin Hovocubo de concurrentie waarschuwde. Sander van Dijk kijkt er met vertrouwen naar uit. ‘Vrijdag zullen we dieper moeten gaan dan vandaag. Het is geen vooruit gemaakte zaak, maar we hebben veel vertrouwen.’

Bekijk hier de interviews na afloop:

[signoff]

Reageer op dit onderwerp