WF Nieuws
De winkel van Miller & Monroe in Bovenkarspel

Personeel beschuldingen bestuurder failliete Miller & Monroe van oplichting

BOVENKARSPEL – Het failliete Miller & Monroe die ook een vestiging hadden in het winkelcentrum in Bovenkarspel blijkt een megaschuld van maar liefst 40 miljoen euro na te laten.

Oprichter Lex Hes wilde nog wel een doorstart maar daar ging de curator niet mee akkoord, volgens de curator heeft Lex Hes moedwillig getracht het faillissement te beïnvloeden en boedel te ontrekken uit het faillissement.

Op de website Retailtrends zijn de beschuldigingen van personeel en toeleveranciers niet van de lucht en Lex Hes wordt door sommigen zelfs beschuldigd van oplichting. Zo schrijft Marie-José: “Wat als een droom begon eindigde als een nachtmerrie.Wij als personeel hebben ons voor 200% gegeven en Dhr Lex Hes en zijn boevenbende hebben ons zo benadeeld door geen lonen /geen vakantiegeld te betalen , zelfs een lening op ons loon werd aangeboden 🥵 Nooit meer terug in de Retail die Heer Lex Hes

Toeleverancier Johan Dijkstra zegt over Lex Hes: “Wij hebben in 2017 voor 5 ton aan winterjassen geleverd en in 4 delen uitgeleverd . Eerste 2 leveringen zeer moeizaam qua betalingen. Bij derde levering zei Hes ik heb geen jassen meer nodig. Terwijl we op tijd konden leveren . Na lang gesteggel laatste levering afgeleverd , zending is door hem terug gestuurd omdat er 18 gebroken hangers bij zaten. Meneer wilde 25% korting . Daar heb ik een betalingskorting van binnen 30 dagen betaling van gemaakt. Meneer betaalde na 34 dagen , rechtszaak in Utrecht gewonnen incl proces kosten. Deze man is verre van fair. Hij laat 450 berooide leveranciers achter en op de achtergrond bezig met doorstart Gelukkig gaan de curatoren hier niet op in.

In totaal laat Miller & Monroe en oprichter Lex Hes een groep van een kleine 450 gewone schuldeisers met een tegoed van maar liefst 35 miljoen euro achter, de belastingdienst heeft nog een vordering openstaan van 2,9 miljoen en krijgt voorrang voor alle andere schuldeisers, de overige schuldeisers hebben een vordering open staan van een kleine 2.8 miljoen euro.

De curatoren Cools en Dulack hebben al diverse procedures tegen Lex Hes en tegen de vennootschappen die verbonden zijn met Miller & Monroe

[signoff]

 

Reageer op dit onderwerp